Kuran Kursu'nda çocuğu taciz edilen anne: Nedeni cezasızlık politikası

img
AMED - Karaz ilçesine bağlı bir mahallede yatılı Kuran Kursu’nda çocuğu cinsel tacize uğrayan anne, cinsel suçların artmasının sebebinin cezasızlık politikası olduğunu söyleyerek, “Taciz faili cezasını çeksin” dedi. 
 
Amed’in Karaz (Kocaköy) ilçesine bağlı Qetîn (Çaytepe) kırsal Mahallesi’nde 7 Eylül’de özel bir medresenin yatılı Kuran Kursu’nda ders veren ücretli imam Osman E.’nin çocuklara cinsel tacizde bulunduğu öğrenildi. 
 
Cinsel tacize uğrayan çocuklardan birinin yaşadıklarını ailesine anlatması üzerine, aile şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Osman E., 7 Eylül’de çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı. Suçunu itiraf eden Osman E., kendini “pişmanım” diyerek savundu. 
 
MEDRESE MÜHÜRLENDİ
 
Osman E., ifadesinde çocuğa kendisine masaj yaptırdığını, daha sonra cinsel tacizde bulunduğunu anlattı.  “Bir anlık gaflete kapıldım” diyen Osman E., “(…) sonrasında hatamın farkına vardım ve çocuğu odasına gönderdim. Pişmanım” dedi. Cinsel tacizin ortaya çıkması üzerine medrese mühürlendi. Kuran Kursu'nda yaklaşık 12 çocuğun kaldığı öğrenilidi. 
 
'KORKUDAN AĞLAYARAK UYUYA KALMIŞ' 
 
Osman E.’nin cinsel tacizde bulunduğu çocuğunun annesi çocuklara yönelik cinsel suçlardaki artışa dikkat çekerek, tepki gösterdi. Oğlunun taciz nedeniyle travma yaşadığını ifade eden anne oğlunun yaklaşık 7 aydır medreseye gidip eğitim gördüğünü anlattı. Anne, olay günü yaşananları şöyle aktardı: “Medrese hocası gece 23.00 sıralarında 2 öğrenciyi ve oğlumu odasını çağırmış ve biraz zaman geçtikten sonra diğer iki öğrenciyi göndermiş, sadece oğlumu yanında tutmuş. Başta kendisine masaj yaptırmış. Ardından oğlumun hareketsiz kalmasını sağlayacak şekilde onu tutmuş. Tecavüz etmek üzere taciz etmiş. Oğlum korkup, kızınca bırakmış. Ve oğlum direk odasına kaçmış. Oğlum korkudan ağlayarak, uyuya kalmış sabah saat 08.00’de uyandığı gibi eve geldi. Geldiği gibi bana olayı anlattı ama bunları anlatınca korkudan sapsarı olmuştu. Oğlumdan bunları duyunca direk karakola gidip suç duyurusunda bulundum ve medrese hocası gözaltına alındı.” 
 
'NARİN VE LEYLA’NIN FAİLLERİ CEZASIZ KALDIĞI İÇİN…' 
 
Çocuklara yönelik cinsel suçlardaki artışa dikkat çeken anne faillerin cezasızlıktan cesaret aldığını söyledi.  Katledilen Narin Güran olayına değinen anne: “Leyla’nın, Narin’in ve istismara uğrayan diğer çocukların faillerine bir ceza uygulanmadığı için bugün istismar ve tecavüzler devam ediyor” tepkisinde bulundu. 
 
'FAİL SERBEST BIRAKILMAMALI' 
 
Çocuğunun vücudundan cinsel tacize dair izler olduğunu ifade eden anne: “Eğer bunca şeye rağmen bırakıyorlarsa, adalet bunun neresinde? Fail cezasını çekmeli, bırakılmamalı. ‘Adalet mülkün temelidir’ diyorlar ama bu ülkede adalet falan yok, adalet olsa zaten çocuklar istimara ve tecavüze uğramaz” dedi. Çocuğuna yaşatılanlara sessiz kalmayacağını dile getiren anne, hukuki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi. Çocuklara yönelik her türlü şiddete karşı kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapan anne, “Adalet yerini bulsun suçlular yargılansın. İstismarlar son bulsun” ifadelerini kullandı. 
 
MA/ Heval Önkol