DEM Parti MYK toplandı

img

ANKARA- DEM Parti MYK parti genel merkezinde bir araya geldi. “Demokrasi İttifakı” çalışmalarının yanı sıra birçok konu gündeme alınacak.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), partisinin Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları başkanlığında toplandı. Büklüm’de bulunan partinin genel merkezinde bir araya gelen MYK yoğun bir gündemle toplandı. 
 
NARİN VE KATLEDİLEN ÇOCUKLAR
 
Amed’te kaybedildikten sonra katledilen Narin Güran’ı, sonrasında yaşananlar MYK’nin temel gündemleri arasında yer alıyor. MYK'de, özellikle Güran’ın katledilme sürecinde HÜDA-PAR’ın rolü ve AKP’li Galip Ensarioğlu’nun açıklamaları yanı sıra pek çok husus ele alınacak.  MYK ayrıca süreçte cevapsız kalan sorular yanı sıra hala etkisi süren bu olay ile ilgili atılacak adımlar değerlendirilecek. Toplantıda masaya yatırılacak bir diğer önemli konu ise Kürdistan ve Türkiye'de yaşanan çocuk cinayetlerinin nedenleri olacak. 
 
YENİ PLANLAMALAR OLACAK
 
MYK’nin bir diğer gündemi ise uzun süredir hem Kurdistan’da hem de Türkiye’de devam eden “Ekmek ve Adalet”  kampanyası olacak. MYK, bu kampanya kapsamında bugüne değin yapılan eylem ve etkinlikleri gözden geçirecek ve önümüzdeki dönem için partinin önüne yeni planlamalar koyacak.
 
DEMOKRASİ İTTİFAKI 
 
MYK’nin bir diğer gündemi ise “Demokrasi İttifakı” olacak. Bilindiği üzere MYK daha önce bir araya gelerek, geniş bir ittifakın adımlarının atılmasını karar altına almıştı.  Bu kararda ittifakın kurulması için bizzat partinin Eş Genel Başkanları’na yetki verildi. Ayrıca ittifak çalışmaları kapsamında bir komisyonun kurulması kararı da alınmıştı. Bu gündem bugün yapılacak MYK toplantısında etraflıca ele alınacak. 
 
MYK’de ayrıca yarın İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Ankara Şubesi konferans salonunda iki gün sürecek olan Kadın Örgütleme Konferansı ile 14-15 Eylül’de yapılacak olan Genel Örgütleme Konferansı da planlanacak.