'Katil, hırsız AKP' sloganına soruşturma

img

ADANA - DEM Parti Adana İl Örgütü yöneticilerinden Ahmet Akdoğan, irade gaspına karşı yapılan eylemde atılan “Katil, hırsız AKP” sloganı gerekçesiyle ifade verdi. 

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Adana İl Örgütü'nün 2 Nisan 2024 tarihinde Wan'daki irade gaspına karşı yaptığı açıklamaya ilişkin soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında 6 kişi "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlamasıyla 4 Nisan'da ifade vermişti. 
 
DEM Parti Adana İl Örgütü yöneticilerinden Ahmet Akdoğan da "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" iddiasıyla 9 Eylül'de emniyette ifade verdi. Akdoğan'a, eylemde atılan “Katil, hırsız AKP” sloganı soruldu. 
 
'ŞİDDETE UĞRADIK AMA BİZ SORUŞTURULUYORUZ'
 
İstinat edilen suçlamayı reddeden Akdoğan, Wanlıların iradesinin gasp edilmeye çalışılmasına tepki gösterdikleri için polisin şiddetine maruz kaldıklarını belirtti. Şiddet uygulayan polisler yerine kendileri hakkında soruşturma başlatıldığını dile getiren Akdoğan, gözaltı ve soruşturmalara rağmen demokratik mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti. 
 
NE OLMUŞTU?
 
DEM Adana İl Örgütü, 2 Nisan 2024 tarihinde İnönü Parkı'nda yaptıkları açıklamayla Wan'daki irade gaspına tepki gösterdi. Açıklamanın ardından sloganlar atarak DEM Parti Adana İl Örgütü'ne dönen yurttaşların önünü kesen polis yurttaşları darp etti. Engelleme çabalarına rağmen parti binasına kadar yürüyen yurttaşlara polis bu sefer de plastik mermilerle saldırdı. Sivil polis ve çevik kuvvet polisleri yurttaşları tekmeleyerek hakaretlerde bulundu. Müdahale sırasında DEM Parti Adana İl Eş Başkanı Seyfettin Aydemir başından yaralanırken, çok sayıda kişi ise vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. 
 
Polisin şikayetiyle 4 Nisan 2024 tarihinde 6 kişi hakkında "Görevi yaptırmamak için direnme" iddiasıyla soruşturma başlatıldı. 6 kişiye emniyette, "Eyleme katıldınız mı, eylemde slogan attınız mı, eylemi kim organize etti, güvenlik görevlilerinin yaptığı uyarılara rağmen neden dağılmadınız, güvenlik görevlilerine tekme atarak, elinde bulunan bayrak sopalarıyla vurarak, yumruk atarak ve mukavemette bulunarak görevlerini yapmalarını engellediniz mi?" şeklinde sorular yöneltildi. 
 
MA / Hamdullah Yağız Kesen