Mêrdîn Belediyesi'nden şiddete maruz kalan kadınlar için adli yardım protokolü

  • kadın
  • 15:30 12 Eylül 2024
  • |
img
MÊRDÎN - Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi ve Mêrdîn Barosu arasında, şiddete maruz kalan kadınlara adli yardım ve danışmanlık hizmeti verilmesi amacıyla protokol imzalandı. 
 
Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi ile Mêrdîn Barosu arasında, "Kadınlara Adli Yardım ve Belediye Personeline Yönelik Eğitim Hizmeti Alınması İşbirliği Protokolü" imzalandı. Belediyede düzenlenen imza töreninde, Eşbaşkanlar Devrim Demir ve Ahmet Türk, Mêrdîn Barosu Başkanı İsmail Elik, Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikalar Daire Başkanı ile Mêrdîn Barosu Kadın Merkezi Adli Yardım Komisyonu üyeleri yer katıldı.  
 
Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi ile Mêrdîn Barosu arasında imzalanan protokolle şiddete maruz kalan kadınlara danışmanlık ve hukuki destek sağlanacak. Protokolle kadınların adalete erişim ve hak mücadelesinde özel olarak desteklenmesi amaçlanıyor.  Ayrıca yaygın toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde eğitimlerin de yapılması planlanıyor. Kadınların adli yardımların bir kısmı Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.
 
21 Ağustos’ta Amed Büyükşehir Belediyesi ve Amed Barosu da, şiddet maruz kalan kadınlara hukuki destek verilmesi amacıyla protokol imzalamıştı.