Narin Güran soruşturmasında 14 kişinin savcılık ifadesi tamamlandı

img
AMED - Narin Güran soruşturması kapsamında gözaltına alınanların savcılık ifadesi devam ederken, aralarında Güran’ın anne ve babasının da olduğu 14 kişinin savcılık ifadesi tamamlandı. 
 
Amed'in Rezan (Bağlar) ilçesine bağlı Çûlî kırsal mahallesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cenazesi mahalleye yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi'nde bulunmasının ardından aralarında annesi, babası, 2 kardeşi ve 3 amcasının da olduğu 24 kişi gözaltına alındı. Narin’in cenazesini dereye gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar tutuklanırken, köy imamı ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Geriye kalan 22 kişi ise jandarmadaki ifadelerinin ardından Diyarbakır Adliye’sine sevk edildi. 
 
Üç savcının ifade aldığı soruşturmada, aralarında Narin’in annesi Yüksel Güran ile babası Arif Güran’ın da olduğu 14 kişinin ifade işlemleri tamamlandı. Şüphelilerin ifadeleri için dört duruşma salonu ayarlandı. Şüpheliler savcılara, birbirlerini görmeyecek şekilde ifade veriyor. İfadesi tamamlananların birçoğunun birinci derece aileden olduğu ve çapraz sorgulama yapıldığı öğrenildi. 
 
ŞÜPHELİLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU 
 
Diğer yandan ifadesi alınanların kimlikleri de belli oldu. Savcılıkta ifadesi alınan 22 şüphelinin isimleri şöyle: “Narin’in babası Arif Güran (44), annesi Yüksel Güran (44), ağabeyi E.G. (18), amcaları Ö.F.G. (29), B.G. (37), F.G. (42), K.G. (31), M.G. (40), H.İ.G., amca oğulları U.G. (24) ve O.G. (23), amca kızları M.G. (15) ve B.G. (19), kuzeninin oğlu D.G. (22), yengeleri M.G. (46) ve M.G. (39), halası A.K. (40), eniştesi M.Ş., Salim Güran'ın işçileri Ö.Y. ve M.S. (40) ile işçinin 15 yaşındaki oğlu ile M.K. (23).”