Tekirdağ'da cinsel saldırıya uğrayan bebek entübe edildi

img
TEKİRDAĞ - Tekirdağ’da cinsel saldırıya uğrayan 2 yaşındaki bebek entübe edildi. 
 
Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde, 8 Eylül’de hastaneye kaldırılan 2 yaşındaki bebeğin darp edilerek, beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Cinsel istismar şüphesi kapsamında DNA örnekleri alınan bebeğin Adli Tıp Raporu'nda (ATK) cinsel saldırıya uğradığı belirlendi.  
 
Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne kaldırılan 2 yaşındaki bebek beyin kanaması geçirmesinden dolayı ameliyat edilerek yoğun bakıma kaldırıldı. Tedavi altına alınan bebek entübe edildi.
 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bebekle ilgili açıklama yaptı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Hayatını kaybeden çocuğumuzun kardeşi devlet koruması altına alınarak psikososyal destek çalışmaları başlatılmıştır" denildi. Bakanlık daha sonra bu paylaşım kaldırarak, "2 yaşındaki bebeğin entübe edildiği" bilgisini paylaştı. 
 
TUTUKLU SAYISI 5’E ÇIKTI 
 
Başlatılan soruşturma kapsamında Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından komşuların ifadesine başvuruldu. Komşular, annenin bebeği kendilerine bıraktığını ve bebeğin düştüğünü söyledi. Soruşturmanın devamında ailenin 5 yaşındaki çocuğu koruma altına alındı. Gizlilik kararı getirilen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişiden ilk olarak anne ve komşunun 2 çocuğu tutuklandı, ardından üvey baba ve komşu da çıkarıldığı mahkeme tarafından “Çocuğu ihmal” suçundan tutuklandı.