Federe Kurdistanlı 5 kişinin öldürülmesi davası ertelendi

img
MÊRDÎN - Mêrdîn'de Federe Kurdistanlı 5 kişinin öldürülmesine ilişkin görülen davanın duruşmasında sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilerek, duruşma ertelendi. 
 
Mêrdîn’in Nisêbîn (Nusaybin) ve Qoser (Kızıltepe) ilçeleri arasındaki karayolu üzerinde 19 Ocak 2023 tarihinde içerisinde bulundukları Irak plakalı araca düzenlenen silahlı saldırı sonucu Federe Kurdistan Bölgesi’nin Duhok kenti nüfusuna kayıtlı Hindirin Abdullah Salih (39), Waheda Haydar Casim (63), Abdullah Saleh Mustafa (69), Çimen Şahin Halid (75) ve Ahmed Celaleddin İbrahim'in (45) öldürülmesine ilişkin yargılamanın 6'ncı duruşması görüldü. 
 
İkisi tutuklu 5 sanık hakkında Mardin 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Kasten öldürme", "nitelikli yağma" ve "ateşli silahlarla bunlara ait mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçlamalarıyla devam eden duruşmaya tutuklu sanıklar Abdullah Kaplan ve Faris Akseven SEGBİS üzerinden katıldı. Dosyada "izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme ve satmak"la suçlanan tutuksuz sanıklar İbrahim D., Murat Y. ile "delilleri gizleme" suçundan yargılanan Çiğdem B. ise duruşmaya katılmadı. 
 
Duruşmada tarafların avukatları hazır bulunurken, gelen evrakların okunması ile duruşma başladı. Duruşmada söz alan mağdur yakınlarının avukatları; olayın soygun gerekçesi ile yaşanmış olabilecek kadar basit olmadığını düşündüklerini belirterek, daha geniş bir soruşturmanın yapılması gerektiğini belirtti. 
 
Savcılık önceki duruşma sanıkların hesap hareketlerine ilişkin istenen bilirkişi raporunun beklenmesine ve sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. 
 
Mahkeme bilirkişi raporunun beklenmesine, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 14 Kasım tarihine erteledi.