PTT’de yaşanan sorunlara karşı taleplerini açıkladılar

img
ANKARA - Haber-Sen, PTT’de yaşanan hak ihlallerine karşı emekçilerin taleplerini açıkladı. 
 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen), Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü'nde (PTT) çalışanların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerine ilişkin açıklama yaptı. Ankara'nın Çankaya İlçesi’ndeki Çankaya Posta Dağıtım Toplama Merkezi önünde yapılan açıklamada, "PTT’de mobbing var, PTT’de tehdit var, PTT’de dayatma var, PTT’de iş çok personel yok" ve "Narin Güran’ı katleden eller kırılsın" pankartlara yer verildi. 
 
Açıklamayı yapan Haber-Sen Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Yaşar Polat, çalışanların sorunlara geçmeden önce Amed'in Rezan (Bağlar) ilçesine bağlı Çulî mahallesinde, kaybolmasından 19 gün sonra cenazesi bulunan Narin Güran'ın ölümüne değinerek, Narin Güran’ı katlettiler. Maalesef ülke olarak Narinleri koruyamıyoruz. Buradan bir kez daha haykırıyoruz; Narinlere uzanan eller kırılsın" dedi. 
 
Bu gün 12 Eylül Askeri Darbesi'nin 44'üncü yıl dönümü olduğunu hatırlatan Polat, dünyanın hiçbir yerinde darbeyi kabul etmediklerini söyleyerek darbeyi kınadı.
 
'VERGİDE ADALET SAĞLANMALIDIR'
 
Türkiye'de her geçen gün işçilerin ve emekçilerin yoksullaştığını, sermayedarların ise zenginleştiğini söyleyen Polat, iktidarın vergi afları ve özelleştirmeler ile ülke bütçesinden sermayedarlara para transfer ettiğini belirtti. Polat, "Bütçenin yüzde 70’i dolaylı vergilerden oluşmaktadır. Çok kazanandan çok, az kazandan az vergi alınarak vergide adalet sağlanmalıdır. AKP iktidara geldiği 2002 yıllında işçi ve emekçilerin bütçedeki payı yüzde 34 iken, 2024 yılı bütçesinde bu oran yüzde 28' e gerilemiştir" ifadelerini kullandı.
 
TALEPLER
 
Çalışma koşulları ve özlük haklarına ilişkin taleplerini anlatan Polat, Haber-Sen'in taleplerini şöyle sıraladı:
 
"* İHS’li çalışmaya son verilmeli, İHS’li emekçiler kadroya geçirilmelidir.
 
* Performans esnek çalışmaya derhal son verilmelidir
 
* Her geçen gün alım gücü düşen PTT emekçilerinin maaşlarına ek zam yapılmalı, ücretler yoksulluk sınırının üstüne çıkarılmalıdır.
 
* İnsanca bir yaşam için PTT emekçilerine skala ayarlaması yapılmalıdır.
 
* PTT Yönetimi keyfi olarak emekçilerin talebi dışında işyeri ve cihet değişikliği yapmamalıdır.
 
* Nüfus ve yüz ölçümü dikkate alınarak yeterli sayıda güvenceli ve kadrolu personel alımı yapılmalıdır."