Qoser'de temizlik kampanyası başlatıldı

img

MÊRDÎN- Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi ve Qoser Belediyesi, ilçede büyük bir temizlik kampanyası başlattı.

Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi ve Qoser (Kızıltepe) Belediyesi, Qoser'de temizlik kampanyası başlattı. Bu kapsamda Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Qoser (Kızıltepe) Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, TOKİ Yeniket Mahallesi’nde ortak temizlik çalışması yaptı. 
 
Kampanyanın startına Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Devrim Demir, Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcıları Adile Kızılay ile Şükrü Yıldırım, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, yurttaşlar ile belediye çalışanları katıldı.
 
Kampanya hakkında kısa bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Devrim Demir, "Temizlik bir kültür ve yaşam tarzı haline gelmeli, insan temizliğe etrafından başlamalıdır. Temizlik sadece temizlik işçilerinin işi değildir. Temizlik toplumun tüm kesimini ilgilendiren hassas bir konudur. En büyük temizlik çalışması etrafı kirletmemektir. Biz belediyenin imkanları doğrultusunda temiz bir çevre düzenli sağlıklı daha hijyenik bir toplum yaratmak istiyoruz. Bunu biz halkımız ile ortaklaşa beraber yapacağız. Halkımızdan tek talebimiz bu şehre sahip çıkmalarını ve şehrin temizliğine önem vermelerini talep ediyoruz" diye konuştu. 
 
Açıklamanın ardından mahallede temizlik çalışmasına başlandı.