Vietnam’da sel: En az 143 ölü

  • dünya
  • 10:21 11 Eylül 2024
  • |
img
HABER MERKEZİ - Vietnam’da Yagi tayfunu ardından sel ve toprak kayması meydana geldi, en az 143 kişi yaşamını yitirdi. 
 
Vietnam’da Yagi tayfunu ardından ülkenin kuzeyindeki bir köyde ani sel ve toprak kayması meydana geldi. Tuoi Tre gazetesi, heyelanın internet erişimi olmayan uzak, dağlık bir bölgede meydana geldiğini ve kurtarma görevlilerinin çalışmalarını zorlaştırdığını yazdı. Yetkililerin hayatta kalanları arama çalışmalarının sürdüğü heyelan bölgesine yaklaşmak için güçlerini seferber ettikleri belirtildi. 
 
Bölge sakinlerine göre Yagi Tayfunu'nun ardından on yıllardır görülmemiş büyüklükteki sel felaketi nedeniyle on binlerce kişi tahliye edildi. 
 
Son bilançoya göre en az 143 kişi hayatını kaybetti, 58 kişi ise kayıp. 
 
Yagi tayfunu cumartesi sabahı Haifong civarında karaya çıkmış, pazar günü zayıflamıştı. 
 
Suların çekilmeye başladığını bildirmesine rağmen on altı il ve şehir toprak kayması ve ani sel tehdidi altında kalmaya devam etti.
 
SELLER MYANMAR, LAOS VE TAYLAND’I DA VURDU
 
Seller Myanmar, Laos ve Tayland'ın bazı bölgelerini de etkiledi. Laos'ta devlet medyası sellerde en az bir kişinin öldüğünü bildirdi. Kuzeydeki Luang Prabang eyaletinde taşan bazı nehirlerin alarm seviyesine ulaştığı bildirildi. Lao Post, bir Dünya Mirası alanı olan eyalet başkentindeki evlerin ve dükkanların sular altında kaldığını bildirdi. 
 
Myanmar’da yağışların Tayland sınırındaki Tachileik (doğu) kasabasında büyük sellere neden olduğu ve telefon iletişimini aksattığı bildirildi. 
 
Tayland hükümeti Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Yagi Tayfunu'nun neden olduğu sel ve toprak kaymalarının kuzey Tayland'da dört kişinin ölümüne yol açtığını bildirdi. 
 
Yagi Tayfunu Vietnam'ı vurmadan önce güney Çin ve Filipinler'den geçerek en az 24 kişinin ölümüne ve onlarca kişinin yaralanmasına neden olmuştu.